loader image

Αρχική  /  Φορέας

Ποιοι
είμαστε:

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων αποτελεί το μεγαλύτερο Σωματείο Αρτοποιών της Ελλάδας, συνιστώντας μια ιδιαίτερη οικονομική δύναμη στην περιοχή της Αθήνας και των Περιχώρων.

Η Σ.Α.Α.Π.Π είναι πρωτοβάθμια επαγγελματική εργοδοτική οργάνωση (ένωση) και αποτελεί ιστορική συνέχεια του Σωματείου με την επωνυμία “ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – Ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ”, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1877. Ως συντεχνία περιλαμβάνει ένα σημαντικό δίκτυο 1.500 σημείων, το οποίο διαρκώς οργανώνεται όλο και περισσότερο.

Kύριο μέλημά μας στην ΣΑΑΠΠ είναι να στηρίζουμε και να προστατεύουμε τον κλάδο της αρτοποιίας. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον αρτοποιό της γειτονιάς και να τον ενισχύουμε.

Παράλληλα, όπως λοιπόν εμείς προσδοκούμε τη στήριξη του κόσμου, έτσι και οφείλουμε να στηρίξουμε τους πελάτες μας.

Συνεπώς, ο κοινωνικός χαρακτήρας που έχουν τα αρτοποιεία αποτελεί βασικό πυλώνα της συντεχνίας μας. Ανεξαρτήτου συνθηκών και δυσκολιών, είμαστε πάντα  στο πλάι της κοινωνίας, μέσω των συσσιτίων, μέσω της διανομής ψωμιού στις ενορίες και στεκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες σε όσες δυσκολίες κι αν προκύπτουν, πολέμοι, σεισμοί, καταστροφές, φτώχεια και άλλες κρίσεις.

Μήνυμα του
Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου κυρίου Χαρίλαου Μάνου, εκλέχθηκα ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας να αναλάβω την Προεδρία. Είναι τιμή μου να υπηρετώ το Σωματείο μας από τη θέση του Προέδρου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε εμείς και τα μαγαζιά μας.

Στόχος μου είναι η επανίδρυση της Οργάνωσης και η ανάδειξη της στο ρόλο που της αρμόζει, ως Φάρος εξέλιξης της Βιοτεχνικής Αρτοποιίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την δυναμική και το κύρος που τον διέκρινε. Η αποκατάσταση δεν είναι εύκολη, αγαπητοί συνάδερφοι, καθώς δύσκολα φτιάχνεις και εύκολα χαλάς.

Προτεραιότητα και κύριο μέλημα μου αποτελεί η ψηφιακή επανίδρυση της Συντεχνίας μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα η μεγαλύτερη αλυσίδα Αρτοποιείων στην Αθήνα, που είμαστε ήδη εμείς, να αναδιοργανωθεί και να προσπαθήσει να ξαναδιεκδικήσει και να ανακτήσει, όλα όσα έχει απολέσει τα τελευταία χρόνια.

Δεσμεύομαι απέναντι σας και ταυτόχρονα ζήτω την δική σας δέσμευση, ώστε αυτή η ανιδιοτελής προσπάθεια μου, η οποία έχει στόχο την ευδαιμονία των Αρτοποιών της Αθήνας και των οικογενειών μας να επιτύχει. Μόνο αν ενωθούμε, αγαπητοί συνάδελφοι, και λειτουργήσουμε σαν μια ομάδα, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί.

Η επιτυχία κρίνεται από την ενότητα μας.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Σαχινίδης, Πρόεδρος Σ.Α.Α.Π.Π

Διοικητικό
Συμβούλιο

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΖΙΑΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΙΑΣΩΝ

ΜΕΛΟΣ

ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΤΣΑΛΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Μέλη συντεχνίας

Το Όραμά μας:

Έχουμε δύναμη! Έχουμε μεγαλώσει πολλές γενιές, ως αρτοποιοί, και θα μεγαλώσουμε κι άλλες!

Οι Στόχοι μας:

Προσέγγιση και στήριξη των αρτοποιών, παράλληλα με τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.

Οργάνωση δράσεων με στόχο την προβολή του κλάδου και τη στήριξη των αδυνάτων της κοινωνίας

Ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης