Συνάντηση ΣΑΑΠΠ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη
23 Απρ 2015

Συνάντηση ΣΑΑΠΠ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη

Λύσεις σε τρία θέματα που απασχολούν τον κλάδο της βιοτεχνικής αρτοποιίας  και αφορούν: τις παλιές άδειες αρτοποιείων, την αποσαφήνιση και τήρηση της νομοθεσίας,  και τον ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ ψωμιού φρέσκου ή από κατεψυγμένη ζύμη, ζήτησε και διασφάλισε το προεδρείο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων από τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα  το πρωί  στο γραφείο του υπουργού βεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να ανταποκριθεί στο αίτημα που η ΣΑΑΠΠ εδώ και καιρό είχε θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και είχε ενημερώσει αρμόδια κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταθάκης ανάφερε στον πρόεδρο  κ. Χαρίλαο Μάνο, τον γενικό γραμματέα κ. Παναγιώτη  Σαχινίδη και τον σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στράτη πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το αίτημα και δρομολογεί λύσεις.

Το πρώτο βασικό κρίσιμο θέμα που λύνεται και αφορά σημαντικό αριθμό αρτοποιών είναι αυτό που σχετίζεται με τις παλιές άδειες αρτοποιείων.  Οι παλιές άδειες  σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης παραμένουν σε ισχύ και απεγκλωβίζονται από τον περιορισμό της 3ετίας  όπου είτε θα προχωρούσαν σε αλλαγές είτε θα έκλειναν .

Το δεύτερο θέμα που επίσης ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΣΑΑΠΠ είναι η αυστηρή εφαρμογή της αρτοποιητικής νομοθεσίας σε θέματα διαφάνειας  και προστασίας του καταναλωτή.  Διευκρινίστηκε ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το φρέσκο ψωμί  και  ποιο είναι το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του συσκευασμένου άρτου, την νομοθεσία που αφορά την ζύγιση του ψωμιού και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την βιοτεχνική παραγωγή ψωμιού από τον «φούρνο της γειτονιάς».

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι το προεδρείο της ΣΑΑΠΠ θα συναντηθεί  στο προσεχές διάστημα  με τους αρμόδιους παράγοντες των υπουργείων για τις τεχνικές λεπτομέρειες  των όσων συζητήθηκαν.

Το προεδρείο της ΣΑΑΠΠ χαιρετίζει την θετική ανταπόκριση που είχε από τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και την ευαισθησία που έδειξε για να επιλυθούν τα μείζονα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στον κλάδο από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.


moderator