21 Ιαν 2015

Ισπανικό ψωμί Καταλονίας

Από τον κ. Σ. Λάμπρου, Τεχνικό – Στέλεχος των ΜΥΛΩΝ ΛΟΥΛΗ

Για τη ζύμη:

70% αλεύρι τ. 55%
30% αλεύρι καλαμποκιού
2,2% αλάτι
2% ζάχαρη
2% βελτιωτικό
4% μαγιά
3% λάδι
20% ξινό ζυμάρι
54% νερό
20% βρασμένα σπόρια καλαμποκιού

Διαδικασία εκτέλεσης

  • Ζύμωμα για 2 min. στην 1η ταχύτητα Ζύμωμα για 5 min. στην 2η ταχύτητα
  • Ξεκούραση ζύμης για 20 min.
  • Κόψιμο στα 600 γρ ,ελαφρύ πλάσιμο σε καρβέλι, μερική ξεκού- ραση, ελαφρύ πάτημα και κατόπιν καλό πάτημα με στρογγυλό τσέρκι στο μέσον της ζύμης (εφέ καπέλου)
  • Στο εξωτερικό γείσο μαύρο σουσάμι και στο εσωτερικό λευκό σουσάμι,
  • Στόφα για 30 min. (35-75%)
  • Φούρνισμα με ατμούς στους 220°C για 40 min.

    Καλή Επιτυχία


moderator