Ημερίδα για τα αλλεργιογόνα
07 Απρ 2015

Ημερίδα για τα αλλεργιογόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

Από την 13η Δεκεμβρίου του 2014 σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΕΤ και την κοινοτική νομοθεσία 1169/11 (άρθρο 44) καθίσταται υποχρεωτική η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και μπορεί να περιέχονται σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα που πουλάμε στα αρτοποιεία μας. (ψωμί κουλουράκια, βουτήματα, γλυκά, κλπ πολλά)

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σύνθετο και δυστυχώς η ενημέρωσή σας δεν μπορεί να καλυφτεί με μία απλή ανακοίνωση.

Εκτός από τις διάφορες ενδείξεις που θα πρέπει να έχουμε στα μαγαζιά μας, θα πρέπει να μπορούμε και εμείς οι ίδιοι καθώς και το προσωπικό που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των πελατών μας, να δίνουν προφορικά πληροφορίες για τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχονται στα μη προσυσκευασμένα προιόντα μας.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους καθώς και το προσωπικό που απασχολείται σε Ημερίδα – Ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 (Κυριακή του Θωμά) στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52 Αθήνα) και ώρα 11.30πμ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θεωρούμε απαραίτητο να παρευρίσκεται και το προσωπικό σας για να κατανοήσει τις διαδικασίες.

Η βασική ανάπτυξη του θέματος θα γίνει από τον κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο (καθηγητή εφαρμογών, του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας και εμπειρογνώμονα εκπαιδευτή ΕΦΕΤ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις και οι απορίες που θα δημιουργηθούν τόσο σε εσάς όσο και στο προσωπικό σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε οριστικό κλείσιμο των μαγαζιών μας.

Η όποια σιωπηλή περίοδος χάριτος υπήρχε έχει παρέλθει και αμέσως μετά τις γιορτές αναμένουμε εξονυχιστικούς και εκτεταμένους ελέγχους.

Για την καλύτερη διαρρύθμιση του χώρου διότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, θα παρακαλούσαμε να ενημερώσετε άμεσα το Σωματείο στο τηλέφωνο 210-3615691 για τον αριθμό των ατόμων που θα έχετε μαζί σας έτσι ώστε να μην υπάρχουν όρθιοι και η συζήτηση – ενημέρωση να διεξαχθεί κανονικά.

Για μεγαλύτερη βοήθεια των μελών η Διοίκηση του Σωματείου θα παρουσιάσει και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Συνάδελφοι,

Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς διότι θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να ενημερωθείτε σωστά , αναλυτικά και υπεύθυνα για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που παρουσιάστηκε.

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στις 11.30πμ. να είμαστε όλοι εκεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Σ.Α.Α.Π.Π.

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Χαρίλαος Μάνος      Παναγιώτης Σαχινίδης


moderator