29 Μαΐ 2014

ΖΥΓΙΣΜΑ ΨΩΜΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν ακόμα προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος των εκλογών, το Υπ. Ανάπτυξης ξεκίνησε για μια ακόμα φορά τον ανηλεή πόλεμο που έχει ανοίξει εναντίων του επαγγέλματός μας, όπως άλλωστε πράττει και με ένα σωρό άλλα επαγγέλματα, των φαρμακοποιών, των βιβλιοπωλών, των γαλακτοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων.

Απώτερος στόχος τους αφενός να κλείσουν τα μαγαζιά μας και αφετέρου να στρέψουν τους καταναλωτές προς τα σούπερ μάρκετ ταΐζοντας τους ακριβότερο και ποιοτικά διαφοροποιημένο ψωμί.

Εδώ και δύο ημέρες συνεργεία του Υπ. Ανάπτυξης πραγματοποιούν επισκέψεις στα αρτοποιεία μας και ελέγχουν αν ζυγίζουμε το ψωμί ενώπιον των πελατών μας.

Ήδη η Συντεχνία μας κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις και διαμήνυσε προς το Υπ. Ανάπτυξης με όλους τους δυνατούς τρόπους αλλά και από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ότι σε όλα τα αρτοποιεία υπάρχει ζυγαριά και το ψωμί ζυγίζεται παρουσία του πελάτη. Αντίθετα με άλλα σημεία πώλησης ψωμιού τα οποία δεν έχουν ούτε καν ζυγαριά να το ζυγίζουν.

Αν πρόθεση του Υπουργείου είναι να προστατεύσει τον καταναλωτή και όχι να κλείσει τα μαγαζιά μας, καλά θα κάνει να επιβάλλει καταρχήν σε όλους αυτούς που εμπλέκονται με την πώληση ψωμιού την ύπαρξη ζυγαριάς και υπαλλήλου για να ζυγίζουν το ψωμί στους χώρους που το πουλάνε και μετά να ελέγξει όλους μας εάν το ζυγίζουμε κι όλας.

Συνάδελφοι,

Η Συντεχνία μας θα κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση που ξεκίνησε από το Υπ. Ανάπτυξης και έχει σαν στόχο τα μαγαζιά μας, όμως η Διοίκηση χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου & τη Δευτέρα 2 Ιουνίου θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας το παρών στις εκλογές του σωματείου μας και να βροντοφωνάξουμε έτσι την αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις του Υπ. Ανάπτυξης που σκοπό έχει να κλείσει τα μαγαζιά όλων μας.

Για μια δυνατή Διοίκηση που θα μπορεί να αρθρώσει λόγο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα, δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Η αρτοποιία μας θέλει ενωμένους.

Χαρίλαος Μάνος

Πρόεδρος Σ.Α.Α.Π.Π.

6936-164073


moderator