17 Δεκ 2014

Επιστολή της ΣΑΑΠΠ προς την ΟΑΕ για την ορθή επανάληψη της εγκυκλίου Α2-809

Προς τον Πρόεδρο της

Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

κ. Μιχάλη Μούσιο

Κοινοποίηση : Διοικητικό Συμβούλιο ΟΑΕ

Κύριε Πρόεδρε,

Την Παρασκευή 26/9/2014 και ώρα 8.30 το βράδυ (!!!) λάβαμε από εσάς με email ορθή επανάληψη της εγκυκλίου του Υπ. Ανάπτυξης με αρ. Πρωτ. Α2-809 και ημερομηνία 15/9/2014 η οποία έλαβε από την Ομοσπονδία μας  αρ. Πρωτ. 11456 με ημερομηνία 18/9/2014.

Κύριε Πρόεδρε,

Αποδεικνύετε καθημερινά ότι εκτός από συνδικαλιστικά πρόθυμος είστε και συνδικαλιστικά επικίνδυνος. Ενώ δεχόμαστε καθημερινά ελέγχους στα μαγαζιά μας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρακρατούσατε επί οκτώ ημέρες στα γραφεία σας χωρίς να ενημερώσετε κανέναν την παραπάνω σχετική εγκύκλιο που αφορά τους ελέγχους.

Είστε θεσμικό όργανο το οποίο όταν ενημερώνεται επίσημα από την πολιτεία για οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας (νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους κλπ), είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει άμεσα τα μέλη του για να καθορίσουν τη στάση τους.

Θα παρακαλούσαμε για πρώτη και τελευταία φορά να μην επαναληφθεί από εσάς τέτοιου είδους ενέργεια.

Όσο για το διαβιβαστικό και για την άμεση παρέμβαση την οποία επικαλείστε και η οποία φυσικά δεν συνοδεύεται από κανενός είδους έγγραφο, καλύτερα να μην ασχοληθούμε.

Η μοναδική ενέργεια η οποία έγινε ήταν από το Σωματείο μας, τόνιζε το παράνομο της αρχικής εγκυκλίου και καταστούσε σαφές ότι θα προσφύγουμε ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Βέβαια ως προς την ορθή επανάληψη η οποία στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα θα επανέλθουμε άμεσα.

Για το Δ.Σ. της Σ.Α.Α.Π.Π.

Ο  Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χαρίλαος Μάνος                                                                          Παναγιώτης Σαχινίδης


moderator