Διαφορετική συσκευασία για το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη ζητούν οι αρτοποιοί (ethnos.gr)
18 Ιούν 2015

Διαφορετική συσκευασία για το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη ζητούν οι αρτοποιοί (ethnos.gr)

Να μπει τέλος στη σύγχυση που επικρατεί στους καταναλωτές για το ψωμί και την προέλευσή του, με διακριτή συσκευασία για προϊόντα από κατεψυγμένη ζύμη, ζητούν οι αρτοποιοί της Αττικής από την κυβέρνηση.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων πρότεινε να έχει συγκεκριμένο χρώμα η συσκευασία σε αυτή την περίπτωση, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με στελέχη της κυβέρνησης.

Το προεδρείο της ΣΑΑΠΠ ζήτησε μεταξύ άλλων από τον υπουργό Υγείας «να ξεκαθαριστεί στους καταναλωτές ποιο είναι το φρέσκο ψωμί και ποιο αυτό από κατεψυγμένη ζύμη».

Επίσης, ζητήθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας , ώστε εκτός φούρνων – αρτοποιείων να μη διατίθεται ασυσκεύαστο ψωμί. Να είναι υποχρεωτικώς συσκευασμένο και κρύο το ψωμί και το αρτοσκεύασμα που διατίθεται από κατεψυγμένη ζύμη και με τις σημάνσεις που ο νόμος ορίζει. Να ενταθεί ο έλεγχος στην πρώτη ύλη της κατεψυγμένης ζύμης και την κατεψυγμένη ζύμη για γενετικά τροποποιημένη μαγιά, και απαγορευμένα χημικά και πρόσθετα. Τέλος, να ληφθεί πρόνοια για την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη όλων των αρτοποιών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.».

Στο τραπέζι ετέθη επίσης το θέμα της αναίρεσης του καθεστώτος που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, με το οποίο απορρυθμίστηκε ο κλάδος, και να επανέλθει το καθεστώς που διέπει την παραγωγή και τη διάθεση του ψωμιού στην προτεραία κατάσταση, στη συνάντησή τους με τον Γ.Γ. Εμπορίου κ. Παπαδεράκη.

Ειδική αναφορά έγινε στα πρόστιμα που επεβλήθησαν για το ζύγισμα των προϊόντων άρτου, επί της υφυπουργίας του κ. Γιακουμάτου. Οι αρτοποιοί ζήτησαν ακόμα να διαγραφούν ή να συμψηφιστούν όπου έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα.

Οι αρτοποιοί επίσης έθεσαν σειρά από άλλα αιτήματα σε σχέση με τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, το νομικό πλαίσιο λειτουργίας, τις ρυθμίσεις χρεών- οφειλών και άλλα ζητήματα που χρήζουν πολιτικών παρεμβάσεων.

Διαβάστε το άρθρο στο ethnos.gr


moderator