ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
02 Ιούλ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Οι Αρτοποιοί της Αθήνας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που ακύρωσε το επερχόμενο ταξίδι του στη Γερμανία λόγω μη «φιλικής» στάσης του Βερολίνου, ματαιώνουμε την επίσημη επίσκεψη της Συντεχνίας με μεγάλη ομάδα ατόμων στην διεθνή έκθεση Αρτοποιίας IBA.DE που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από 12-17 Σεπτεμβρίου 2015 και καλούμε τους συναδέλφους αρτοποιούς της Ελλάδος και της Κύπρου να απέχουν από αυτήν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι Έλληνες είναι ένας υπερήφανος λαός που έχει υποφέρει πολλά από τους κατακτητές στην πάροδο της ιστορίας και δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να χάσει την εθνική του αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιμιοποίηση και τη φτωχοποίηση της χώρας, όπως αυτή προωθείται από την συνεχή επιβολή νέων μνημονίων.

Ζητάμε από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να καταλάβουν ότι το χρέος μας διογκώθηκε με ταχυδακτυλουργικά τρικ και επιζητούμε διαγραφή μέρους του ώστε να καταστεί βιώσιμο καθώς και άρση των υφεσιακών μέτρων.

Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στο πετσί μας τον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας.

Ως Αρτοποιοί, όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, δείξαμε και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Έλληνες, προσφέροντας το ψωμί μας ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης.
Η απόφασή μας θα ανακληθεί μόνο αν η Γερμανία και οι λοιπές χώρες της Ευρωζώνης δείξουν τον απαιτούμενο και αυτονόητο σεβασμό στους Έλληνες.

Συνάδελφοι, εκτός από την συγκεκριμένη έκθεση, σας καλούμε να μποϋκοτάρετε τις πρώτες και βοηθητικές ύλες που προέρχονται από τη Γερμανία και λοιπές χώρες της Ευρωζώνης.

Καλούμε και προτρέπουμε επίσης και τους άλλους επαγγελματίες, συναφών και μη κλάδων, να δράσουν άμεσα, με παρόμοιες αποφάσεις.

Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τους καταναλωτές ότι υπάρχει επάρκεια αλεύρων στην αγορά και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος έλλειψης.

Οποιοσδήποτε φόβος δημιουργείται από ανυπόστατα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε σωστά το καταναλωτικό κοινό μας έτσι ώστε όποια απόφαση προκύψει την Κυριακή να μην είναι απόρροια αδικαιολόγητου πανικού.

Η χώρα δεν πρέπει να χαθεί! Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας που πάλεψαν για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Χαρίλαος Μάνος        Παναγιώτης Σαχινίδης


moderator