20 Φεβ 2015

Ανακοίνωση για τη Σαρακοστή

Αρ. Πρωτ. 55

Ημερ. 19/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΛΑΓΑΝΑ διατηρεί ξεχωριστή θέση στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα και σχετικά με την παραγωγή και κοστολόγηση της Λαγάνας σας γνωρίζουμε τα εξής : Λαγάνα μπορείτε να παράγετε ελεύθερα από οποιοδήποτε τύπο αλεύρου θέλετε (πολυτελείας, χωριάτικο κλπ) και να χρησιμοποιείτε αρωματικές ύλες (ελιές, κρεμμύδι, ρίγανη κλπ).

Τα βάρη της Λαγάνας διαμορφώνονται πλέον ελεύθερα, εναρμονιζόμενα και αυτά με τη νομοθεσία όπως ακριβώς ο άρτος, τα αρτοσκευάσματα και τα αρτοπαρασκευάσματα. Εκτιμούμε ότι η τιμή της λαγάνας πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα κοστολογικά στοιχεία του κάθε καταστήματος. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς συνθήκες της αγοράς, οφείλουμε να προσέξουμε ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες παραγωγής και συγχρόνως η τιμή της λαγάνας να είναι προσιτή στο καταναλωτικό κοινό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στη θέση που θα έχετε τοποθετημένη τη λαγάνα πρέπει να υπάρχει ευδιάκριτη πινακίδα που θα αναφέρει τον τύπο, την τιμή, την σύνθεση, το βάρος της και την αναγωγή σε τιμή κιλού, όπως ορίζεται από την Υπουργική Απόφαση Α2-861/22/8/2013.

Τέλος σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Με τιμή για το Δ.Σ. της Σ.Α.Α.Π.Π.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χαρίλαος Μάνος          Παναγιώτης Σαχινίδης


moderator